~biskut kelapa joeja~
Bahan-bahannya:
180gm butter
180gm gula aising
200gm tepung gandum (sekiranya aduan sedikit lembik,boleh ditambah mengikut keperluan)
3 biji telur
100gm serbuk kelapa
1 sudu kecil esen vanila
1 sudu besar tepung jagung
cara-caranya:
1) pukul gula aising dengan butter sehingga kembang,
2) kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji,kacau aduan sehingga sebati..
3) masukkan pula tepung dan serbuk kelapa sehingga aduan menjadi doh
4) akhir sekali masukkan esen vanila bersama tepung jagung.
5) bentuk boleh dibuat mengikut kesukaan,bakar pada suhu 200'c selama 2ominit
6) sedia untuk dihidangkan...
selamat mencuba!!!!
180gm butter
180gm gula aising
200gm tepung gandum (sekiranya aduan sedikit lembik,boleh ditambah mengikut keperluan)
3 biji telur
100gm serbuk kelapa
1 sudu kecil esen vanila
1 sudu besar tepung jagung
cara-caranya:
1) pukul gula aising dengan butter sehingga kembang,
2) kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji,kacau aduan sehingga sebati..
3) masukkan pula tepung dan serbuk kelapa sehingga aduan menjadi doh
4) akhir sekali masukkan esen vanila bersama tepung jagung.
5) bentuk boleh dibuat mengikut kesukaan,bakar pada suhu 200'c selama 2ominit
6) sedia untuk dihidangkan...
selamat mencuba!!!!
0 ulasan:
Post a Comment